Presentació

Se’n Fa Una es va presentar públicament el 5 d’octubre de 2007, en un concert a la Plaça Vella dins dels actes del Correllengua. En aquell moment, just es complia un any després del nostre primer assaig.

El grup es va començar a gestar a principis d’octubre de 2006, fruït d’una trobada d’amics que havien decidit quedar una tarda per compartir les seves aficions musicals. La majoria ens havíem conegut en el si d’altres entitats culturals de Terrassa, El Porronet i el Bitxo del Torrent Mitger de Terrassa, i ens sentíem atrets per la música folk. Especialment en Carles, el nostre acordionista, que és un habitual de les ballades “folkies” de la Plaça del Rei de Barcelona i està vinculat a l’associació cultural L’ull i l’ai, que realitza activitats relacionades amb el folk i la cultura tradicional i popular en general. Des d’aleshores, hem ampliat el nombre de membres i de temes fins a confeccionar un repertori molt variat, amb músiques tradicionals d’arreu del món.

Pel que fa al nom, la decisió no va ser gens fàcil. Havia de ser un nom original i, després de molt de temps de pensar-hi, i en el darrer moment, va arribar la inspiració. Un amic del grup, el nostre fan número 1, va arribar al bar on ens trobàvem parlant del nom i, en aquell moment, ens va presentar a la seva parella com “la fauna”…. Ens va agradar força i, després d’unes quantes deliberacions, vam pensar que Se’n Fa Una era el nostre nom, perquè és tant ampli i obert que dona peu a moltes interpretacions. I, sobretot, era també per nosaltres una manera de reinvidicar la clau de FA. Des que tenim nom, són moltes les persones que han esbrinat que no només existeix la clau de sol.